Каква специалност да избера?

Освен един от най-често задаваните въпроси, които срещаме в практиката си като консултанти, това е и един от най-трудните за отговоряне.

Изборът обикновено се свежда до това дали да изберете нещо по-актуално ( бизнес, икономика, архитектура, IT, PR…) или нещо по-различно ( Innovation Management, Geography and Environmental Studies, Multimedia, 3D design & Programming). Друг вариант е да се насочите директно към нещо, което цял живот сте искали да правите- дали това е моден дизайн, фотография, биотехнологии и пр.

Това, което ние съветваме е да си представите как бихте искали да изглежда един ваш работен ден– примерно дали да преминава в уединение пред компютъра или да бъде свързан с много динамика, срещи с хора, бързи решения и т.н.

Ако се колебаете между две и повече специалности, потърсете хора, които имат реален опит в тези сфери и могат да ви помогнат да си изградите по-добра представа за това какво ви очаква след завършване на университета. Също така може да потърсите лекции онлайн, за да проверите дали това, което се изучава отговаря на очакванията.

Във всеки случай, това е важен избор, към който трябва да подходите отговорно и с нужното търпение.

Още съвети може да намерите в секцията полезна информация на нашия нов сайт.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s