Магистратура по Environmental Management в Дания!

В началото на месец декември миналата година, в Копенгахен се състоя т.нар. COP15 или конференция на ООН за Промените в климата.

Има много отговори на въпроса „защо точно в Дания?“, но една от най-важните причини е, че страната отдавна е поела политиките за опазване на околната среда като свой приоритет и с право може да се нарече „най-зелената страна“ в Европа.

Магистратурата по Environmental Management от Aalborg University подготвя именно кадри, които да притежават необходимите знания и умения, за да се справят с промените в климата и произтичащите от тях промени в бизнеса. Програмата съчетава знания от социалните и инженерните и изгражда глобален поглед върху проблема. Работата е организирана по групи и проекти, като включва и 1 семестър стаж.

Защо това е една от най-перспективните области в момента? Eвропейската комисия неотдавна излезе с цел „20-20-20“, т.е. намаляне емисиите от вредни газове в ЕС с 20%, делът на енергията, получавана от възобновяеми източници, да достигне 20%, както и да увеличаване енергийната ефективност с 20% до 2020 г.

Добавете търговията с емисии и необходимостта във всяка по-голяма компания от човек, който да отговаря за оптимизиране на производствените процеси откъм екологична гледна точка, и ще видите хилядите възможности, които стоят пред вас след завършване.

Повече информация на нашия специализиран сайт- www.universities4you.com.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s