Висше образование в Дания: научете повече

Както вече писахме, Дания с всяка изминала година става все по-предпочитана дестинация за продължаване на обучението. Главните причини за това са безплатното образование, качеството на преподаваните специалности, сигурната и спокойна атмосфера.

Затова сега с по 2-3 изречения ще ви представя някои от най-добрите образователни институции, в които може да следвате, а линковете ще ви отведат до условията за кандидатстване и програмите, които те предлагат. Не забравяйте, че времето напредва и не оставяйте всичко за последния момент.

Aarhus University – Institute of Business & Technology (AU-IBT): предлага интердисциплинарни програми, съобразени с изискванията и нуждите на бизнеса. По време на следването си там имате възможност в рамките на 6 месеца да се обучавате в чуждестранен колеж или да направите стаж в международна компания.

Aalborg University: университетът е предпочитано място от над 14 000 студента, от които 2000 чуждестранни. Член на Европейския консорциум на иновативните университети (ECIU), обединяващ 10 европейски институции, чиито цели включват обмяна на опит и разработване на нови проекти в областта на образованието, изследователската дейност и регионалното развитие. Разполага с 3 факултета – Хуманитарен факултет, Факултетпо инженерство, естествени науки и медицина и Факултет по социални науки.

TEKO Design + Business: най-голямото висше училище по дизайн в Скандинавия. Тук се обучават повече от 1000 студенти от различни националности. Професионалните и бакалавърските програми са в сферата на модата и модната индустрия, както и на дизайна на мебели и аксесоари за дома. ТЕКО е част от VIA University College, в който се обучават над 17 000 студенти.

Business Academy Aarhus: създадена през 2008 г. в резултат от сливането на няколко висши учебни заведения в Орхус. Днес академията предлага 13 програми изцяло на английски език с продължителност от 2 до 3 години и половина.

Business Academy Copenhagen North: предлага образование в модерна, вдъхновяваща и преди всичко международна среда на обучение. Академията се намира в северната част на датската столица и в нея се обучават 900 студенти от 38 държави. Предлага 2 годишни професионални програми (AP degree) и Top-up бакалавърски програми – със срок на обучение година и половина.

Roskilde Business College: основан през 1869 г. и през годините се е утвърдил като важна образователна институция в Роскиле и региона. В колежа се обучават над 8000 студенти, а броят на чуждестранните студенти непрекъснато се увеличава.

Metropol University College: образователна институция със 100-годишни традиции. Чрез своята бакалавърска програма Global Bachelor in Nutrition & Health, Metropol University College се стреми да подготви специалисти, които ще поемат предизвикателството да работят за каузата на здравословното хранене и начин на живот.

Повече информация за всяко едно от учебните заведения, специалностите, които предлага и условията на кандидатстване, може да намерите на нашия специализиран сайт www.universities4you.com.

* За всички, които желаят да продължат образованието си в Дания, ЕДЛАНТА предоставя безплатни консултантски услуги. *

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s