Защо да се обърнете към консултант?

В практиката ни на консултанти един от въпросите, които често ни задават, е защо с нас? Какво точно правим? Защо да ни се доверите? Най-вероятно и вие сте се питали. Или сте ни питали ;-)

Не случайно използвам думата „доверят“, защото избирайки даден консултант/ фирма, клиентът трябва да (ни) се довери. Когато това не се случва, целият процес на комуникация и общуване се затруднява, което понякога води и до различни от очакваните резултати….

Но да се върнем на въпроса – защо да се обърнете към консултант вместо да кандидатствате самостоятелно?

Краткият отговор е: първо, за да си спестите време и второ, за да се предпазите от грешки в процеса на кандидатстване. Време, което може да инвестирате в подготовка за изпит по езика, съставяне на портфолио, повишаване на успеха от дипломата, и т.н. Грешки, които в някои случаи са поправими, в други не, и може да ви костват една година отлагане на продължаването на образованието ви.

Дългият отговор е, че добрият консултант ви дава много повече от това да следи за крайни срокове и правилно попълнени документи.

Добрият консултант съветва, предоставя ресурси (сайтове , брошури, книги), които да ви помогнат в избора на най-подходящите за вас страна, университет или специалност, ориентира ви в отделните етапи на кандидатстването, на базата на своя предходен опит ви казва къде има шанс да бъдете приети и къде не (разбира се, изборът дали да се пробвате остава ваш), ориентира ви за прогнози относно най-търсени професии към днешна дата, разсейва колебанията и съмненията ви, и не на последно място ви вдъхва увереност, че ще успеете да постигнете целта си!

Работата на консултанта не започва и свършва с изготвянето и попълването на документите за кандидатстване. Добрият консултант е с вас от първата среща, когато може би още нямате идея какво и къде искате да учите, до резервирането на самолетния билет и последните приготовления преди заминаване.

Как стои въпроса със заплащането? Кандидатстването в университети от партньорският списък на консултантската агенция излиза безплатно. Ангажираме се с редакцията на мотивационно писмо, препоръки, CV, формуляри и кореспонденция с университета. Безплатно е не защото партнъорските университети предлагат образование с по-ниско качество, а защото някои от тях имат бюджет за реклама в страни като България и се стремят да създадат многонационална среда в кампусите си. Съвсем логично е, че университети, които вече са постигнали това и са сред най-добрите в света, като Оксфорд, Кеймбридж, London School of Economics например, не се нуждаят от посредничеството на консултантски агенции. Не само в България, а където и да е. Ако желаете да кандидатствате в тях и да ползвате услугите на консултант, да, ще трябва да си заплатите. Предвид силната конкуренция за едно място в топ университетите и това, че най-вероятно нямате опит при изготвянето на документи за кандидатстване, то да работите с консултант е най-добрият избор, който може да направите. И си струва, повярвайте!

Обърнете внимание, че досега навсякъде използвам „да работите с“.

Кандидатстването във висше учебно заведение е дълъг процес, който изисква вашата отдаденост и заинтересованост, независимо дали кандидатствате с или без помощта на консултант.

Ние, в Едланта, сме избрали винаги да бъдем честни с клиентите си. От това дали могат да кандидатстват самостоятелно (да, можете), до това къде биха имали реален шанс за прием (информация, която не винаги е достъпна на страниците на университетите).

Щастливи сме, че офисът ни е пълен с подаръци, бонбони и картички от доволни клиенти, които оценяват работата ни като консултанти и реалната полза от нас по пътя към избраното от тях висше учебно заведение в чужбина.

Ако все още не сте сигурни дали трябва да се обърнете към нас, ние винаги сме насреща: в страничката ни във фейсбук, в скайп (edlanta или edlanta-burgas ) или в офисите ни в София и Бургас. Елате и сами преценете дали желате да работим заедно в реализирането на вашите цели за продължаване на обраованието ви извън България.

Във всички случаи ви желаем успех!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s