Срещата в Culture Beat- съчетаване на полезното с приятното!

Благодарим на всички наши клиенти и приятели, които се присъединиха към нас в петък вечер за срещата в Culture Beat!

„Много е успокояващо да се срещнеш с хора, които споделят същите проблеми и търсят отговори на същите въпроси като теб. Мога да кажа, че освен приятно беше и много полезно!“ сподели след срещата Кристина Петрова, която тази есен ще учи в Bournemouth University.

На въпроса защо са предпочели да следват в чужниба, освен достъпа до по-добро образование, повечето студентите посочиха, че избират образованието, извън България,защото изгражда характер– човек става по-отговорен и по-отворен към света.

Междувременно, от UCAS съобщиха, че тази година българските кандидати за обучение в бакалвърски програми във Великобритания са 2382, което е с 13,2 процента повече от миналата година. България продължава да е сред страните с най-висок брой кандидати и заема трето място сред бившите соц страни. Единствено Литва и Румъния са с преднина. Кандидатствалите румънци са 2951 – сравнително малка разлика, в предвид броя на населението на Румъния, спрямо това на България. Страната ни изпреварва Полша, Чехия, Естония.

Щастливи сме, че 98% от студентите ни тази година получиха оферти и ще учат в университет, който бяха посочили като свой първи избор, добавяме ние.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s