„Моята първа седмица в HTW Chur, Швейцария“

Преди малко повече от седмица Калина започна своята първа година в бакалавърската програма по туризъм към HTW Chur, Швейцария.

Ето какво ни сподели за своята първа седмица:

„В живота на всеки млад човек настъпва момент, когато трябва да помисли за бъдещето си и да направи правилният избор за това къде да продължи своето образование. Когато аз бях на кръстопът и се колебаех за вярната посока, седнах и помислих кое е най-добро за мен и къде ще имам възможността да постигна целите, които съм си поставила. Без много колебания реших, че най-подходящ е държавният университет HTW Chur в Швейцария!
Университетът привлече вниманието ми с уникалната си международна бакалавърска програма на английски език, която предлага неограничени възможности за работа в екип със студенти от различни националности и изключително добра подготовка за развитие в туристическата индустрия.

С помощта на консултантите на „Едланта“ в моя град нямах никакви проблеми с процедурата по кандидатстване и накрая получих така дългоочакваното писмо за прием. С това започна и подготовката по заминаването ми в Швейцария. Неусетно дойде и денят, в който трябваше да започна пътешествието си до страната на алпийския шоколад. Събирайки впечатления от държавите, през които преминавахме, с всеки изминал час усещах, че се приближавах все повече. В началото бях малко притеснена, защото незнаех какво ми е подготвило бъдещето, но с пристигането си осъзнах каква щастливка съм и какъв уникален шанс имам. Оказах се в един нов свят, в който хората са спокойни, усмихнати и дружелюбни и не съдят за теб по твоята националност.

Първият ден, в който разгледахме Chur бях изключително впечатлена от необятния алпийски пейзаж на това сгушено в полите на планината градче. Когато се разхождахме из уличките на старата част на града имахме възможност да усетим духа на фолклорния празник, който се провеждаше тогава. Всички се веселяха и изглеждаха така безгрижно… Така дори и аз успях да се почувствам част от това събитие.

Не след дълго трябваше да се настаня и в общежитието „Konvikt Chur”. Беше толкова уютно и просторно, с толкова много възможности за развлечение, а гледката беше просто възхитителна, гледах целия град като на длан. Всичко навън изглеждаше като на картинка, толкова красиво, сякаш нереално… Бях изключително очарована от дружелюбното отношение на всички, с които се срещнах. След такъв ден, в който натрупах толкова много впечатления, ми беше много трудно да заспя, но се налагаше, защото на следващия ден беше моето първо посещение на университета.

HTW Chur определено надмина очакванията ми! Имаше подготвена програма за цяла седмица, в която да се запознаем с обстановката и да се опознаем един друг. През първия ден бяхме посрещнати от ректора, който изнесе приветствено слово. След това ни беше показана базата на университета, която е на изключително добро ниво и е оборудвана по последна дума на техниката. На следващия ден някои от ректорите ни изнесоха презентации, за да усетим учебната атмосфера. Имахме също възможността да разгледаме забележителностите на града с екскурзовод и да се докоснем за миг до историята. Последният ден беше изпълнен с много приятни емоции и вълнение. Имаше две групови задачи, чиято цел беше създаване на колектив и по-добро опознаване на колегите. Черешката на тортата беше вечерята под мотото на Швейцария, с типични ястия и украса в духа на Алпите.

Моята първа седмица в Швейцария остави своя ярък отпечатък в съзнанието ми като дни, изпълнени с вълнение и положителни емоции! Пожелавам на всеки да има този уникален шанс и не забравяйте, че птиченцето веднъж каца на рамото и не трябва да го изпускате, за да не изпуснете и късмета си!“

Ако и вие желаете да следвате туризъм, може да разгледате страничката на HTW Chur. Представители от университета ще бъдат гости и на есеноото ни изложение „Европейско образование 2011“, за което вече може да се регистрирате тук.

One thought on “„Моята първа седмица в HTW Chur, Швейцария“

  1. Браво много се радвам за твоето влизане в този университет.Може ли да ми дадеш facebook , skype ако може да ми дадеш малко повече инфо :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s