Студентският живот и какви изненади може да ви поднесе той

  1. От пълната с мръсни съдове мивка, през музиката, която някой надува в 3 часа през ноща, до факта, че на излизане от банята може да се натъкнеш на група хора, подготвящи се за парти в апартамента ти, не се изненадвайте ако животът със съквартиранти не е какъвто ни го представят в сериала „Приятели“ (Friends). Почти неизбежно идва моментът, в който разбирате, че приятелите ви са разхвърляни и не се съобразяват с личното ви пространство, а родният дом и мама започват да ви липсват.
  2. Редовното звънене вкъщи се превръща в досадно задължение, когато се впуснете в хаоса от нови приятели, партита, лекции, седмица на „новобранците“ и други събития.
  3. Свободата има добра и лоша страна. Едно от многото предимства на студентския живот е, че ставаш самостоятелен, сам решаваш кога да ставаш и лягаш, какво и кога да ядеш и колко усилено да работиш. Не се изненадвайте ако ви отнеме време да се приспособите към тази свобода и се окажете един от многото, чиито живот временно пропада надолу, само за да се издигне до щастие и независимост.
  4. Уважаваните професори с безброй публикации не винаги са добри лектори. Безспорно предимство на университета е възможността да посетите лекциите и да се срещнете с едни от най-добрите професионалисти в различни области. Но понякога независимо колко са брилянтни някои учени, привличането и задържането на вниманието на няколкостотин първокурсници се оказва непосилна задача за тях.
  5. Важен съвет за бъдещите студенти: преди да заминете за университета се научете да готвите няколко неща, различни от спагети! Готварските умения, дори и не на професионално ниво, със сигурност ще ви спечелят популярност сред състудентите ви, а и ще се измъкнете от досадното миене на чинии след вечеря. Освен това, когато джобните ви пари свършат и трябва да ограничите храненето навън, скоро ще разберете колко бързо омръзва редуването на спагети и препечени филийки.
  6. Ако перете дрехите си в университета, обърнете специално внимание на перилния препарат, омекотителя и температурата, на която перете. В противен случай, комбинацията между ниското качество на пералните машини и вероятността, че „не ви бива много“ в прането, гарантира че дрехите ви ще се обезцветят и най-вероятно ще миришат дори по-лошо след изпиране.
  7. Когато живеете с родители си, джобните ви са за нови дрехи, музика, книги, шоколад и прочие. В университета, въпреки че все още ще купувате тези неща, ще трябва да отделите голяма част от бюджета си за храна, ремонти на колелото ви, крушки за стаята и глоби от библиотеката :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s